Vergelijking van Facebook en Linkedin Social Media Platforms

Zowel LinkedIn als Facebook zijn uitstekende socialemediaplatforms, maar beide hebben hun onafhankelijke individuele kenmerken.

1. LinkedIn is sterk gericht tiktok volgers kopen op professioneel netwerken. Het is een paradijs voor recruiters omdat ze de referenties van de potentiële werknemers kunnen peilen en ook contact kunnen opnemen met potentiële rekruten met behulp van hun bestaande netwerk.

Facebook is informeler en diverser van aard en moedigt echt interactie tussen zijn leden aan. Toen ze hun API openden voor applicatie-ontwikkelaars, intrigeerden veel interessante applicaties, waaronder games, polling-apps, enz., tot de verbeelding (en tijd) van de communityleden van het platform.

2. Linked in heeft het op abonnementen gebaseerde inkomstenmodel en heeft ook op advertenties gebaseerde inkomstenstroom. Facebook daarentegen heeft vanaf nu een op advertenties gebaseerd verdienmodel. Maar ze werken ook samen met mobiele bedrijven zoals Nokia voor OEM-deals en moeten veel geld verdienen.

3. Op Facebook kan men foto’s/video’s uploaden om te delen met vrienden…. Linked in is weggebleven van rich media-gameplay. Profielfoto’s zijn toegestaan, maar naar alle waarschijnlijkheid vind je mensen in hun pak op linkedin. Op Facebook kan men meer ontspannen zijn en kiezen voor meer informele profielfoto’s, aangezien ze daar zijn om te socializen met vrienden en plezier te hebben.

4. LinkedIn heeft de Q&A module voor kennisdeling toegevoegd. Facebook heeft zo’n mandaat niet.

5. Facebook staat het bouwen van webpagina’s toe om producten of diensten of organisaties of evenementen te promoten. Met Linked kunnen gebruikers bedrijven toevoegen die in de zoekresultaten kunnen worden weergegeven.

Kortom, LinkedIn is een meer gefocust platform voor sociale media. Facebook is een grotere gigant die mensen in staat stelt om nonchalanter te zijn en hen aanmoedigt om zich uit te leven aan de muur!

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.