Tips voor het selecteren van het beste hondenvoer

Als u een hondenbezitter bent, is het niet meer dan normaal dat u uw huisdier het beste hondenvoer wilt geven, dat uw hond het gezonde voordeel geeft dat hij nodig heeft. Proberen het juiste merk voor uw hondenvoer te vinden, is eigenlijk meer een hit-and-miss-ding, vooral in de afgelopen jaren waarin te veel merken zijn teruggeroepen.

Het helpt soms om de etiketten op het voer te lezen, om er zeker van te zijn dat uw hond de dagelijks gemiddeld aanbevolen voeding krijgt. Toch kan dit ook tijdverspilling zijn als niet alle fabrikanten gewetensvol alle ingrediënten gebruiken die ze gebruiken bij het maken van hondenvoer.

Het is dan ook geen verrassing dat sommige hondenbezitters zich te veel zorgen maken over de kwaliteit van hondenvoer dat op de markt wordt verkocht. Als gevolg van hun angsten serveren sommigen gewoon het zelfgemaakte eten van hun hond, ongeveer hetzelfde soort voedsel dat ze zelf zouden eten.

Dit klinkt misschien als een redelijk iets om te doen, maar niet al het menselijke voedsel is veilig voor hondenconsumptie. Sommige honden kunnen bijvoorbeeld reageren op menselijk voedsel met te veel zout of zelfs te veel olie. Dit komt omdat hun spijsverteringssystemen niet zo tolerant zijn voor ingrediënten die bij mensen geen problemen veroorzaken. Daarom kan het geven van menselijk hondenvoer kopen aan uw hond dezelfde problemen veroorzaken als de producten die zijn teruggeroepen.

Als je je hond nog steeds je eigen eten wilt geven, gebruik dan ingrediënten die biologisch zijn en ingrediënten die niet met chemicaliën zijn besproeid. Als biologisch gaan te veel moeite kost, kun je gewoon voer voor je hond kopen met biologische materialen en voer dat niet veel graanvullers bevat. Het is het beste om uw huisdier voedsel te geven dat rijk is aan eiwitten, bij voorkeur datgene dat de meest voorkomende eiwitbronnen bevat, zoals kip, rundvlees, kalkoen of zelfs vis.

Koop als voorzorgsmaatregel geen hondenvoer dat niet correct geëtiketteerd is, of zonder de bedrijfsnaam of contactgegevens zoals telefoonnummer of webadres op de verpakking. U zou willen weten met wie u contact moet opnemen voor het geval er iets met uw hond gebeurt na het eten van het hondenvoer.

Zoek een hondenvoermerk dat door de jaren heen een goede reputatie heeft opgebouwd en meerdere getuigenissen van tevreden kopers op hun website heeft staan. Zorg ervoor dat u uw hond alleen het beste, voedzame hondenvoer geeft dat beschikbaar is en dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de gezondheid van uw hond.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.