De top tien mythen over kitesurfen

Kitesurfen is pas iets meer dan 10 jaar een reguliere sport, wat betekent dat er veel algemene misvattingen zijn over hoe het werkt, wat je nodig hebt, hoeveel het kost en hoe veilig het is. Wanneer de meeste mensen denken aan kitesurfen, ook wel bekend als kiteboarden, denken ze dat het hetzelfde is als windsurfen of wakeboarden. In werkelijkheid is de sport totaal anders dan al het andere dat er is. Hoewel het een boardsport is, is het eigenlijk 75% vliegeren en 25% boardrijden. Dit artikel verdrijft de meest voorkomende mythen over kitesurfen.

1. Kiteboarden is gevaarlijk – Kitesurfles zandmotor Niet waar als je lessen neemt en alle technieken leert om je veilig te houden. Kiteboarden is alleen gevaarlijk als je in onveilige omstandigheden op pad gaat of het zelf probeert te leren. De uitrusting is nu eigenlijk best veilig en maakt gebruik van redundante systemen, dus als je je vlieger moet losmaken, heb je meerdere methoden om dit te doen.

2. Kiteboarden vergt veel spierkracht – De meeste mensen realiseren zich niet dat de sport nauwelijks armkracht vereist. Een harnas wordt om het middel of de heupen gedragen, zodat de kracht en trekkracht van de vlieger op die gebieden gericht is in plaats van op je armen en schouders.

3. Kiteboarden is duur. Aangezien de sport nu al een tijdje bestaat, is er veel gebruikte uitrusting op de markt, zodat je veel geld kunt besparen. Pas echter op dat u geen uitrusting koopt die ouder is dan twee of drie jaar, aangezien er in recente versnellingen grote veiligheidsverbeteringen zijn aangebracht. Je kunt ook geld besparen door een pakket met kite en board samen aan te schaffen.

4. Kiteboarden is moeilijk te leren. Geloof het of niet, de uitrusting is de afgelopen jaren zo veel verbeterd dat de sport gemakkelijker te leunen is dan ooit tevoren. Vaak zullen mensen de eerste paar keer op het water goed kunnen rijden. Sommige mensen duiken zelfs tijdens hun eerste les al op het board, zeker als ze trainer kite ervaring hebben.

5. Je moet beginnen met een trainer-vlieger-Trainer-vliegers zijn een geweldige plek om te beginnen en stellen je in staat om de grondbeginselen van de vliegervaardigheden te leren die nodig zijn om te kiteboarden. Ze helpen om spiergeheugen op te bouwen waar je echt van zult profiteren als je je eerste les volgt. Hoewel trainervliegers zeer nuttig zijn en u op de lange termijn waarschijnlijk geld zullen besparen, is het niet vereist om ervaring met trainervliegers te hebben.

6. Als je een goede wakeboarder bent, ben je ook een goede kiteboarder. Zoals eerder vermeld, draait het allemaal om vliegeren. Immers, als je de vlieger niet onder controle kunt houden en in de lucht kunt houden, kom je niet eens aan het gebruik van een board. Omdat wakeboarders gewend zijn hun board loodrecht op de trekkracht van de boot af te buigen om op het board te springen, worstelen ze soms met het idee dat je je board naar de kite moet richten om op te staan en te gaan rijden.

7. Een kitesurf-kite en paraglider zijn hetzelfde: paragliders zijn vliegers in foliestijl die open cellen gebruiken die zich vullen met de wind om lift te creëren. De kitesurfende vliegers gebruiken opblaasbare blazen om structuur te creëren en te drijven als ze het water raken.

8. Kiteboarden is slechts een watersport Hoewel dit gedeeltelijk waar is, is kiteboarden in feite niet beperkt tot alleen het water. Snowkiting gebruikt dezelfde vliegers om je rond te trekken op je snowboard of ski’s in de sneeuw.

9. Kiteboarden is alleen voor jongeren. In werkelijkheid is kitesurfen de snelst groeiende sport onder gepensioneerden. Omdat de sport niet erg fysiek veeleisend is, kost het eigenlijk minder moeite dan een rondje golf lopen. De sport is zo extreem, of zo ontspannend als je hem zelf maakt.

10. Kiteboarden is fysiek veeleisend – Zoals vermeld in nummer twee, doet het harnas het meeste werk voor je. Daarom kunt u meerdere uren achter elkaar op het water blijven zonder moe te worden. Vaker wel dan niet, is de reden om je sessies af te maken meestal omdat de wind verandert of je dorst of honger krijgt.

Motion Boardshop (MOBO) is een lokale autoriteit op het gebied van kitesurfen, kites en uitrusting, longboard decks en standup paddleboards. De winkel bevindt zich langs de Burke Gilman Trail in Seattle, Washington. Het deskundige en behulpzame personeel van MOBO staat altijd klaar om uw perfecte board-setup te vinden, of u nu persoonlijk of online komt.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.